Gezonde havermoutpancakes met vers fruit

______

ontbijt of lunch | 2 personen | vegetarisch

Wij eten ze bijna iedere week: pancakes ♥ Ze zijn FODMaP-proof als je kiest voor rijpe bananen (geen overrijpe).

______

Ingrediënten + voorbereiding

  • 2 (niet te rijpe) bananen
  • 4 eieren
  • 6 a 8 el (glutenvrije) havermout
  • 2 tl kaneel
  • optioneel: 1 tl vanille-extract + 1 el gebroken lijnzaad (als je dat verdraagt)

voor de topping

  • vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, druiven, meloen (galia), frambozen of … ander FODMaP-arm fruit dat je zelf lekker vindt
  • optioneel: een beetje poedersuiker

Bereiding

  1. Mix de bananen, eieren, havermout en kaneel;
  2. Bak de pancakes in een koekenpan en houd ze warm zodra ze klaar zijn;
  3. Verdeel de pancakes over twee borden en verdeel hierover het fruit.

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top