Gezonde havermoutpancakes met vers fruit

______

ontbijt of lunch | 2 personen | vegetarisch

Wij eten ze bijna iedere week: pancakes ♥ Ze zijn FODMaP-proof als je kiest voor rijpe bananen (geen overrijpe).

______

Ingrediënten + voorbereiding

  • 2 (niet te rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 6 a 7 el (glutenvrije) havermout
  • 2 el gebroken lijnzaad (als je dat verdraagt)
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract (optioneel)

voor de topping

  • vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, kiwi, rode bessen, druiven, meloen (galia), of … ander FODMaP-arm fruit dat je zelf lekker vindt
  • optioneel: een beetje poedersuiker

Bereiding

  1. Mix de bananen, eieren, havermout, lijnzaad, kaneel en vanille-extract;
  2. Bak de pancakes in een koekenpan en houd ze warm zodra ze klaar zijn;
  3. Verdeel de pancakes over twee borden en verdeel hierover het fruit.

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top