Cake met een twist: low fodmap pompoencake

______

ontbijt of tussendoortje | vegetarisch

______

Wil je jouw dagelijkse portie groenten verhogen? Probeer dan eens deze pompoencake. Zeg nou zelf, de structuur van deze cake oogt toch geweldig?!

De lage hoeveelheid suiker en de toevoeging van pompoen maakt de cake een stuk gezonder dan gewone cake. Minder suiker = minder zoet, dus een echte zoetekauw kan deze beter overslaan ;-).

______

Ingrediƫnten + voorbereiding

  • 200 g gekookte pompoen
  • 2 eieren
  • 100 g boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 50 g suiker

Bereiding

  1. Mix de ingrediƫnten in de blender;
  2. Verdeel het mengsel over het cakeblik;
  3. Bak de cake 25 minuten in de oven op 180 graden. De cake is klaar als je er met een mes in de cake prikt en het mes er schoon uitkomt.

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top