Knapperige groenten, rijst en pindasaus

______

diner | 2 personen

______

Dit is een heerlijk rijstgerecht. Een gerecht om van te smullen! De groenten in het recept kun je (deels) vervangen door andere groenten die je zelf lekker vindt en goed verdraagt.

______

Ingrediënten + voorbereiding

  • basmatirijst (type zilvervlies) voor 2 personen
  • 1 kipfilet (op stukjes)
  • 1 rode paprika (op reepjes)
  • 1 bosje bosui, het groene gedeelte (op reepjes)
  • 1 pakje taugé
  • 100 g edamame (ontdaan van de peulen)

voor de saus

  • 1 tomaat (op stukjes)
  • 1 el azijn
  • 4 el ketjap
  • 1,5 el bruine suiker
  • 2 el pindakaas
  • water, hoeveelheid naar eigen inzicht

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  2. Bak de kip in een wokpan. Klaar? Leg de kip apart;
  3. Laat de tomaat in dezelfde pan sudderen. Zodra de tomaat uiteen valt, voeg je de azijn, ketjap en bruine suiker toe. Is het één geheel? Voeg dan de pindakaas toe. Voeg hierbij ongeveer één koffiekopje water toe zodat het een gladde saus wordt. Blijf goed roeren;
  4. Voeg de kip toe aan de saus;
  5. Voeg vervolgens de edamame, paprika, taugé, en bosui toe.  Verhit het geheel kort op hoog vuur totdat alles goed warm is (zodat de groenten knapperig blijven). Serveer dan direct met de rijst.

______

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top