Rucola | Van moestuin tot keuken

RUCOLA
ZWAARDHERIK
RAKETSLA

Zaaien / planten
Van eind februari tot half september kun je rucola zaaien. Bij voorkeur direct buiten in de volle grond (op een plek in de zon of met half schaduw). Zaai elk zaadje op ongeveer 3 cm en houd ongeveer 15 cm afstand tussen de rijen. Dek de zaadjes af met een dun laagje (0,5 cm) grond (want de zaadjes hebben licht nodig om te kiemen). De zaadjes kiemen binnen 2 à 3 weken. Als je sneller resultaat wilt, kun je ook kleine plantjes aanschaffen. Geef de plantjes één keer per week (regen)water of wat vaker bij droog en warm weer.

______

Oogsten
Je kunt de rucola oogsten wanneer de blaadjes circa 10 centimeter groot zijn. Knip of pluk het blad dicht bij de grond af, maar laat het hart van de plant in tact. Dan blijft de plant nieuwe blaadjes maken.

Pluk de blaadjes kort voor je ze wilt eten, want dan zijn ze het lekkerst en meest knapperig. Overschot kun je tot een paar dagen (in een luchtdicht bakje) in de koelkast bewaren, maar naarmate je de sla langer laat liggen worden de bladeren minder knapperig.

______

Was de rucola een paar keer totdat de sla volledig schoon en klaar voor gebruik is.

Van mini plantje

…tot wilde bos

Die grote bladeren; dat is toch fantastisch?!

GROENE VINGERS KUN JE KWEKEN

Van kweken tot koken

Alle soorten sla, waaronder rucola, passen in het FODMaP-dieet en zijn makkelijk om te kweken. Met rucola kun je zoveel lekkere maaltijden klaarmaken! Klik op onderstaande afbeeldingen voor het openen van de recepten.

______

Zomerse salade met aardbei en kiwi
Salade met pesto en gegrilde groenten
Salade met rode druiven uit de oven
ps: Schiet de rucola in het zaad en verschijnen er bloemen in de plantjes? Dan zal de smaak van de sla achteruit gaan. Oogst de rucola en zaai nieuwe rijtes :).

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top