Salade met rode druiven uit de oven en mozzarella

______

lunch | 2 personen

______

De warme druiven uit de oven, de knapperige rucola uit eigen moestuin en de zachte smaak van de mozzarella: dit gerecht is eenvoudig klaar te maken en z├│ lekker!

______

Ingredi├źnten en voorbereiding

  • 75 g rucola
  • 1 bol (light) mozzarella (op stukjes)
  • 250 g rode druiven
  • 3 tl tijm (vers of uit een potje)
  • hand vol basilicum (fijn gesneden)
  • 90 g plakjes kipfilet (niet gebakken) of 1 kipfilet (gebakken)
    suggestie: 90 g parmaham; gebakken in een pan
  • amandelen en zonnebloempitten (geroosterd)
  • olijfolie
  • brood om er bij te serveren (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden;
  2. Was de druiven, besprenkel ze met olie en tijm en hussel door elkaar. Verdeel de druiven over een ovenschaal (leg eventueel aluminiumfolie op de bodem, zodat de druiven niet aan de ovenschaal vastplakken). En zet de schaal voor 20 minuten in de oven;
  3. Verdeel ondertussen over twee borden: de rucola, de geroosterde amandelen en zonnebloempitten, de basilicum en de mozzarella;
  4. Bak de parmaham kort in de pan en verdeel over de borden;
  5. Verdeel hierover de druiven;
  6. Besprenkel de salades met olijfolie;
  7. Serveer met brood.

Eet smakelijk!

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top