Salade met rode druiven uit de oven en mozzarella

______

lunch | 2 personen

______

De warme druiven uit de oven, de knapperige rucola uit eigen moestuin en de zachte smaak van de mozzarella: dit gerecht is eenvoudig klaar te maken en z├│ lekker!

______

Ingredi├źnten en voorbereiding

  • 85 g rucola
  • 1 bol mozzarella (op stukjes)
  • 250 g rode pitloze druiven
  • 3 tl tijm (vers of uit een potje)
  • hand vol verse basilicum (fijn gesneden, maar hele blaadjes kan ook prima)
  • 90 g plakjes parmaham (evt. kort gebakken in de pan) of kipfilet (broodbeleg) of 1 kipfilet (gebakken)
  • amandelen (optioneel: geroosterd)
  • olijfolie
  • brood om er bij te serveren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden;
  2. Was de druiven, besprenkel ze met olie en tijm en hussel door elkaar. Verdeel de druiven over een ovenschaal (leg eventueel aluminiumfolie op de bodem, zodat de druiven niet aan de ovenschaal vastplakken). En zet de schaal voor 20 minuten in de oven;
  3. Verdeel ondertussen over twee borden: de rucola, de geroosterde amandelen, de basilicum en de mozzarella;
  4. Verdeel de ham of kipfilet over de borden;
  5. Verdeel hierover de druiven;
  6. Besprenkel de salades met olijfolie;
  7. Serveer met brood.

Eet smakelijk!

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top