Frisse venkelsoep met een vleugje limoen

______

lunch of diner | 4 personen | vegetarisch

______

Heb je een goede venkeloogst? Dan is deze soep een ideaal recept om te maken. De smaakcombinatie van venkel met limoen is fris en niet alledaagse. Als je het ons vraagt; erg lekker!

______

Ingrediënten en voorbereiding

  • 2 venkels; op stukjes + wat loof
    Venkel is low fodmap tot 49 g p.p.
  • 1 aardappel; geschild en op stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 limoen; rasp en sap
  • 3 el rijstmelk (of lactosevrije yoghurt o.i.d.)
  • dille

Bereiding

  1. Bak de aardappel en de venkel (incl. het loof) in een grote soeppan;
  2. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten koken;
  3. Voeg de rasp en crème fraiche toe en pureer de soep met een staafmixer;
  4. Meng hier ook de limoensap door;
  5. Indien nodig nog even de soep verwarmen;
  6. Verdeel een beetje dille over de soep en serveer met brood.

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top