Frisse venkelsoep met een vleugje limoen

______

lunch of diner | 4 personen | vegetarisch

______

Heb je een goede venkeloogst? Dan is deze soep een ideaal recept om te maken. De smaakcombinatie van venkel met limoen is lekker fris!

______

Ingrediënten en voorbereiding

  • 2 venkels; op stukjes (+ eventueel wat loof)
    Venkel is low fodmap tot 49 g p.p.
  • 1 aardappel; geschild en op stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 limoen; rasp en sap
  • 3 el rijstmelk (of crème fraiche als je dat verdraagt)
  • dille

Bereiding

  1. Bak de aardappel en de venkel (incl. het loof) in een grote soeppan;
  2. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten koken;
  3. Voeg de rasp, het sap en de rijstmelk/crème fraiche toe en pureer de soep met een staafmixer;
  4. Indien nodig nog even de soep verwarmen;
  5. Verdeel een beetje dille over de soep en serveer met brood.

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top