______
lunch of diner | 4 personen | vegetarisch
______

Heb je een goede venkeloogst? Dan is deze soep een ideaal recept om te maken. De smaakcombinatie van venkel met limoen is fris en niet alledaagse. Als je het ons vraagt; erg lekker!
______
Ingrediënten en voorbereiding
- 2 venkels; op stukjes + wat loof
Venkel is low fodmap tot 49 g p.p. - 1 aardappel; geschild en op stukjes
- 1 l kippenbouillon
- 1 limoen; rasp en sap
- 3 el rijstmelk (of lactosevrije yoghurt o.i.d.)
- dille
Bereiding
- Bak de aardappel en de venkel (incl. het loof) in een grote soeppan;
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten koken;
- Voeg de rasp en crème fraiche toe en pureer de soep met een staafmixer;
- Meng hier ook de limoensap door;
- Indien nodig nog even de soep verwarmen;
- Verdeel een beetje dille over de soep en serveer met brood.
______