______
lunch | 4 personen | vegan
______

Tijdens de zomer kun je veel courgettes oogsten. Je kunt de courgettes in allerlei recepten verwerken, zoals deze frisse courgettesoep met citroen en gember ♥.
Ingrediënten en voorbereiding
- 2 courgettes (op stukjes)
Courgette is toegestaan tot 70 g p.p. - 1 citroen (1 tl rasp en sap van 1 citroen)
- 750 ml kippenbouillon (o.b.v. 1 bouillonblokje)
- 2 cm gember (fijn gesneden)
Bereiding
- Verhit olie in een soeppan;
- Bak de courgettes + de gember een aantal minuten;
- Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook;
- Laat de soep 15 minuten koken;
- Haal de pan van het vuur. Voeg de citroenrasp en het sap toe en mix de soep met de staafmixer;
- Verwarm de soep nog even op het vuur. Is de soep goed warm? Dan kun je de soep serveren.
Serveertip
- Deze soep kun je, bijvoorbeeld tijdens een warme zomerdag, ook koud serveren;
- Wij serveren de soep met een paar sneetjes zuurdesem brood.
______
