Courgettesoep met citroen en gember

______

lunch | 4 personen | vegan

______

Tijdens de zomer kun je veel courgettes oogsten. Je kunt de courgettes in allerlei recepten verwerken, zoals deze frisse courgettesoep met citroen en gember ♥.

Ingrediënten en voorbereiding

  • 2 courgettes (op stukjes)
    Courgette is toegestaan tot 70 g p.p.
  • 1 citroen (1 tl rasp en sap van 1 citroen)
  • 750 ml kippenbouillon (o.b.v. 1 bouillonblokje)
  • 2 cm gember (fijn gesneden)

Bereiding

  1. Verhit olie in een soeppan;
  2. Bak de courgettes + de gember een aantal minuten;
  3. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook;
  4. Laat de soep 15 minuten koken;
  5. Haal de pan van het vuur. Voeg de citroenrasp en het sap toe en mix de soep met de staafmixer;
  6. Verwarm de soep nog even op het vuur. Is de soep goed warm? Dan kun je de soep serveren.

Serveertip

  • Deze soep kun je, bijvoorbeeld tijdens een warme zomerdag, ook koud serveren;
  • Wij serveren de soep met een paar sneetjes zuurdesem brood.

______

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top