_____
lunch of diner | 4 tot 6 personen | vegan
_____

Van deze Japanse pompoensoep krijg je het ultieme herfstgevoel. Probeer maar… 😉
Ingrediënten en voorbereiding
- 1 groene, kabocha pompoen (geschild en op stukjes)
Deze pompoen wordt ook wel de ‘Japanse pompoen’ genoemd - 1 winterpeen (geschild en op stukje)
- 3/4 rode peper (fijn gesneden)
- 2 à 3 cm gember (fijn gesneden)
- 1 bosje bosui, het groene gedeelte (op reepjes gesneden)
- 800 ml kippenbouillon (o.b.v. 1 bouillonblokje)
- 250 ml kokosmelk
- 1 tl komijn
- beetje peper
Bereiding
- Verhit olie in een soeppan en voeg de gember, peper en de helft van de bosui toe;
- Voeg vervolgens de pompoen, wortel, komijn en peper toe;
- Even kort bakken en goed roeren en dan de bouillon en kokosmelk toevoegen;
- Breng de soep aan de kook en laat de soep 30 minuten pruttelen;
- Zijn de 30 minuten voorbij? Mix dan de soep met de staafmixer;
- Verdeel de resterende bosui bij het serveren over de soep.
______
Eet smakelijk!