Pompoensoep met kabocha pompoen

_____

lunch of diner | 4 tot 6 personen | vegan

_____

Van deze Japanse pompoensoep krijg je het ultieme herfstgevoel. Probeer maar… 😉

Ingrediënten en voorbereiding

  • 1 groene, kabocha pompoen (geschild en op stukjes)
    Deze pompoen wordt ook wel de ‘Japanse pompoen’ genoemd
  • 1 winterpeen (geschild en op stukje)
  • 3/4 rode peper (fijn gesneden)
  • 2 à 3 cm gember (fijn gesneden)
  • 1 bosje bosui, het groene gedeelte (op reepjes gesneden)
  • 800 ml kippenbouillon (o.b.v. 1 bouillonblokje)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl komijn
  • beetje peper

Bereiding

  1. Verhit olie in een soeppan en voeg de gember, peper en de helft van de bosui toe;
  2. Voeg vervolgens de pompoen, wortel, komijn en peper toe;
  3. Even kort bakken en goed roeren en dan de bouillon en kokosmelk toevoegen;
  4. Breng de soep aan de kook en laat de soep 30 minuten pruttelen;
  5. Zijn de 30 minuten voorbij? Mix dan de soep met de staafmixer;
  6. Verdeel de resterende bosui bij het serveren over de soep.

______

Eet smakelijk!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top