Tom kha kai: een goed gevulde Thaise soep

_____

lunch of diner | 4 personen

_____

Deze soep is één van onze favorieten. Tom kha kai is een klassieke Thaise soep met kip en kokosmelk. Je kunt er groenten uit eigen tuin zoals rode peper en/of paksoi aan toevoegen. Heerlijk!

Ingrediënten en voorbereiding

  • 1/2 rode peper (fijn gesneden)
  • 750 ml kippenbouillon (o.b.v. 1 bouillonblokje)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 bakje oesterzwammen (grof gesneden)
    In tegenstelling tot gewone champignons zijn oesterzwammen low FODMaP
  • 1 kipfilet (op reepjes)
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl laos
  • 1 tl koriander
  • 2 el bruine suiker
  • 2 stengels citroengras (gehalveerd)
  • 1 krop paksoi (op reepjes, zowel blad als steel)
  • 50 g rijstnoedels

Bereiding

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking. Giet ze af en leg ze apart;
  2. Doe de bouillon + kokosmelk + citroengras in een soeppan en verwarm het geheel (niet laten koken). Is het geheel warm? Voeg dan de rode peper toe. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur terug tot middelhoog;
  3. Voeg de kip toe en kook deze 5 minuten;
  4. Voeg de oesterzwam toe en laat nog 3 minuten koken;
  5. Voeg de limoensap, sesamolie, suiker, laos en koriander toe. Roer het geheel en haal het citroengras uit de soep;
  6. Voeg de paksoi en noedels toe. Laat het geheel nog even garen (niet te lang, want dan blijft de paksoi lekker knapperig). Daarna kun je de soep serveren .

Serveertip

  • Serveer de soep bijvoorbeeld met een paar sneetjes zuurdesem brood.

______

Eet smakelijk!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top