_____
diner | 4 personen | vegetarisch
_____

Voor deze quiche maak je quichedeeg zonder boter, een recept van Smulweb. Doordat je geen boter gebruikt, bevat het gerecht veel minder verzadigde vetten.
Ingrediƫnten en voorbereiding
- 225 g magere kwark
- 225 g bloem (wij gebruiken speltbloem), gezeefd
- 4 el olijfolie
- beetje zout
- 2 eieren; losgeklopt
- 250 g geroosterde oranje pompoen; op plakken van ca. 1 cm en zonder schil
- 100 g spinazie; grof gesneden
- 100 g feta, in blokje gesneden
- 1 hand verse basilicum, grof gesneden
- 1 tl bakpoeder
- beetje peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Rooster de pompoen 20 minuten in de oven (na 10 min. de plakken omdraaien). Klaar? Leg de stukken apart om af te koelen;
- Je begint nu met het quichedeeg: roer de kwark, olie en het zout in een kom door elkaar;
- Mix de bloem erdoor en kneed het goed. Voeg eventueel nog wat bloem toe als de deegbol nog plakt;
- Rol de deegbol (evt. met wat extra bloem) uit;
- Leg een bakpapiertje in je bakvorm/ovenschaal (dat voorkomt veel afwas ;-)) en leg hierop het deeg. Prik vervolgens met een vork wat gaatjes in het deeg;
- Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de over op 180 graden. Klaar? Zet de quichebodem apart;
- Ondertussen mix je in een kom: de eieren, de feta, de bakpoeder en eetlepel speltbloem (beiden gezeefd), de spinazie, de (op blokjes gesneden) pompoen, de basilicum en de peper. Vervolgens giet je de mix op de quichebodem;
- Bak de quiche in ca. 40 minuten op 180 graden gaar.
_____
Eet smakelijk!
PS: Heb je nog quiche over? Je kunt de quiche in de koelkast bewaren en de volgende dag eten als lunch.