Quiche met pompoen, spinazie en basilicum

_____

diner | 4 personen | vegetarisch

_____

Voor deze quiche maak je quichedeeg zonder boter, een recept van Smulweb. Doordat je geen boter gebruikt, bevat het gerecht veel minder verzadigde vetten.


Ingrediƫnten en voorbereiding

  • 225 g magere kwark
  • 225 g bloem (wij gebruiken speltbloem), gezeefd
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 2 eieren; losgeklopt
  • 60 ml melk
  • 250 g geroosterde oranje of groene pompoen; op plakken van ca. 1 cm en zonder schil
  • 100 g spinazie; grof gesneden
  • 100 g feta, in blokje gesneden
  • 1 hand verse basilicum, grof gesneden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speltbloem
  • beetje peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven (na 10 min. de plakken omdraaien). Klaar? Leg de stukken apart om af te koelen;
  3. Je begint nu met het quichedeeg: roer de kwark, olie en het zout in een kom door elkaar;
  4. Mix de bloem erdoor en kneed het goed. Voeg eventueel nog wat bloem toe als de deegbol nog plakt;
  5. Rol de deegbol (evt. met wat extra bloem) uit;
  6. Leg een bakpapiertje in je ovenschaal (dat voorkomt veel afwas ;-)) en leg hierop het deeg. Prik vervolgens met een vork wat gaatjes in het deeg;
  7. Zet de ovenschaal voor ca. 15 minuten in de over op 180 graden. Klaar? Zet de quichebodem apart;
  8. Ondertussen mix je in een kom: de eieren, de melk, de feta, de bakpoeder en eetlepel speltbloem (beiden gezeefd), de spinazie, de (op blokjes gesneden) pompoen, de basilicum en de peper. Vervolgens giet je de mix op de quichebodem;
  9. Bak de quiche in ca. 40 minuten op 180 graden gaar.

_____

Eet smakelijk!

PS: Heb je nog quiche over? Je kunt de quiche in de koelkast bewaren en de volgende dag eten als lunch.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top