_____
lunch | 2 personen
_____

Deze lekkere salade is klaar in een handomdraai. Houd je niet van kalkoen? Dan kun je de kalkoen vervangen door kip.
Je kunt de kalkoen of kip ook vervangen door plakjes kalkoen- / of kipfilet.
Ingrediƫnten en voorbereiding
- 100 g mayonaise
- 1 blikje tonijn op water
- 2 el olijfolie
- 2 el kappertjes
- 100 g gemengde sla
- 1 kalkoenfilet; op plakken gesneden
- 1 ei; losgeklopt
- beetje bloem
- beetje panko / broodkruim (als je dat verdraagt)
- 6 cherrytomaatjes; gehalveerd
Bereiding
- Haal de kalkoen door 1) de bloem, 2) het ei en 3) de panko. Leg apart;
- Verdeel de sla, tomaatjes en 1 el kappertjes over de borden;
- Mix de mayonaise, tonijn, olijfolie en 1 el kappertjes met de staafmixer tot een saus;
- Meng een deel van de tonijnmayonaise aan met water en verdeel over de borden. Serveer de overige, dikkere tonijnmayonaise apart;
- Bak de kalkoen in een pan in ca. 10 minuten gaar en verdeel over de borden;
- Serveer de maaltijdsalade eventueel met wat brood.
_____
Eet smakelijk!
PS: De tonijnmayonaise die je nog over hebt, kun je in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld ‘s avonds serveren bij gebakken aardappeltjes.