_____
lunch | vegan | 6 personen
_____

Dit is een heerlijk winters soepje. Het recept is gebaseerd op een recept uit het River Cottage boek ‘ VEG!’
Ingrediƫnten en voorbereiding
- 500 g pastinaak; geschild en op blokjes gesneden;
- 4 Ć 5 cm gember; fijn gesneden;
- het groene deel van een bosje bosui; fijn gesneden;
- 1/4 tl kardemompoeder;
- 1/4 tl komijnpoeder;
- 1/4 tl cayennepeper;
- 1 l kippenbouillon;
- 200 ml kokosmelk;
- wat peper;
- 3 el amandelen; gehalveerd;
Bereiding
- Verhit olie in een pan en fruit de bosui (houd een beetje apart voor de garnering) en gember en voeg pastinaak en kruiden toe;
- Schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten sudderen;
- Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep;
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met amandelen en bosui;
- Serveer met wat brood.
_____
Eet smakelijk!