Stevige, winterse pastinaaksoep met amandelen

_____

lunch | vegan | 6 personen

_____

Dit is een heerlijk winters soepje. Het recept is gebaseerd op een recept uit het River Cottage boek ‘ VEG!’


Ingrediënten en voorbereiding

  • 500 g pastinaak; geschild en op blokjes gesneden;
  • 4 à 5 cm gember; fijn gesneden;
  • het groene deel van een bosje bosui; fijn gesneden;
  • 1/4 tl kardemompoeder;
  • 1/4 tl komijnpoeder;
  • 1/4 tl cayennepeper;
  • 1 l kippenbouillon;
  • 200 ml kokosmelk;
  • wat peper;
  • 3 el amandelen; gehalveerd;

Bereiding

  1. Verhit olie in een pan en fruit de bosui (houd een beetje apart voor de garnering) en gember en voeg pastinaak en kruiden toe;
  2. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten sudderen;
  3. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep;
  4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met amandelen en bosui;
  5. Serveer met wat brood.

_____

Eet smakelijk!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top