Yoghurt met een kruidige frambozensaus

_____

ontbijt | 1 persoon

_____

“Een beetje apart, maar erg lekker.” Ongebruikelijke ingrediĆ«nten voor een ontbijt zou je denken, maar echt waar: dit ontbijtje smaakt heerlijk!


Ingrediƫnten en voorbereiding

  • 25 g havermout
  • 15 g boekweitvlokken, gepofte quinoa, o.i.d.
  • 150 ml (lactosevrije) yoghurt (lactosevrij als je geen lactose verdraagt)
  • 1 el zonnebloempitjes
  • 1 el geroosterde pompoenpitjes
  • 125 g diepvriesframbozen; ontdooid
  • een paar verse frambozen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1/2 tl mosterd

Bereiding

  1. Mix de ontdooide diepvriesframbozen met de olijfolie, azijn en mosterd in de blender tot een frambozensaus;
  2. Roer de havermout en yoghurt door elkaar in een kom;
  3. Verdeel hierover wat saus, verse frambozen en pompoenpitjes.

_____

Eet smakelijk!

PS: De resterende frambozensaus kun je een aantal dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren en bij andere gerechten gebruiken.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top