Maaltijdsalade met garnalenkroketten

_____

lunch | 2 personen

_____

Bij deze heerlijke maaltijd hoort een kleine ‘FODMaP-aantekening’: in de kroketten zit wat tarwe, melkpoeder en ui waardoor het niet volledig FODMaP-arm is. Toch is het na -de strengere dieetperiode- zeker de moeite waarde het recept eens te proberen. De hoeveelheid lijkt dusdanig laag dat het geen klachten oplevert. Misschien geldt dat ook voor jou? Let’s hope so!

Ingrediƫnten en voorbereiding

Voor de cocktaildressing:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • optioneel 1 el kookroom (light) (als je dat verdraagt)
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • scheutje citroensap
  • aanmengen met water totdat de saus de dikte van een dressing krijgt

Verder:

  • 1 doosje van Dobben garnalencroquetten (voor de oven)
  • 85 g rucola
  • 1 puntpaprika; op dunne reepjes
  • 1/2 courgette; op dunne plakjes, gebakken in een koekenpan
    Courgette is toegestaan tot 65g p.p.
  • een paar cherrytomaatjes
  • een blad rode kool; op dunne reepjes
  • peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de kroketten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  2. Verdeel de rucola over de borden;
  3. Verdeel hierover de paprika, courgette, cherrytomaatjes en rode kool;
  4. Verdeel hierover de cocktaildressing en wat peterselie;
  5. Maak de salade af met de kroketten en serveer met wat glutenvrij brood (of zuurdesem brood als je dat verdraagt).

_____

Eet smakelijk!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top