Aan de slag: tips voor moestuinboeken

_____

Heb je ook zin in een eigen moestuin(tje)? Ik zeg: zeker doen! In de moestuin werken is heel ontspannend en je word zo blij van je eigen gekweekte groenten. Als je een moestuin wilt starten, is het aan te raden je in te lezen in boeken en/of op internet. Zo leer je bijvoorbeeld wat ‘makkelijke groenten’ zijn, hoe het principe van ‘wisselteelt’ werkt en welke groenten- en fruitsoorten wanneer kun zaaien, planten en oogsten. Hieronder een paar tips voor fijne moestuinboeken.

Mijn moestuin | Wim Lybaert
+ Uitgebreid boek met veel informatie
+ De informatie is onderverdeeld per maand (wat doe je wanneer) én per groente (kenmerken)
+ Mooi vormgegeven
+ Duidelijke uitleg over wisselteelt
– Omdat het boek zo uitgebreid is, moet je soms even goed zoeken om bepaalde informatie terug te vinden…

De moestuin | Floor Korte
+ De kleurrijke illustraties en foto’s maken dit boek uniek
+ Beknopte informatie, ideaal voor een beginnende moestuinierder
+ Informatie is opgedeeld per maand (wat doe je wanneer)
+ Dit boek enthousiasmeert je om aan de slag te gaan
– De informatie over wisselteelt is beknopt

En dan… aan de slag!
Na het inlezen, kun je aan de slag. Je start met het maken van een moestuinplan. Deze deel je in op basis van de grootte van je (moes)tuin, de keuze voor FODMaP-groenten, het aantal bedden en/of potten en (als je daarvoor kiest) het principe van wisselteelt.

Over wisselteelt gesproken… niet alle groentenfamilies zijn even fodmapvriendelijk. Maar, dat mag de pret niet drukken, toch?! Je kunt de groenten in recepten tot de toegestane hoeveelheid verwerken, invriezen en/of uitdelen aan familie en vrienden :). Zij blij, jij blij!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top