_____
diner | 2 personen
_____

Wortelpeterselie ziet er hetzelfde uit als pastinaak, maar smaakt heel anders. In deze risotto combineerde ik wortelpeterselie met wortel. Een lekkere combinatie!
Ingrediƫnten en voorbereiding
- 150 g risotto
- 450 ml kippenbouillon (o.b.v. bouillonblokje zonder ui en knoflook)
- 1 grote wortelpeterselie (op kleine stukjes gesneden)
- 1 grote of een paar kleine wortels (op kleine stukjes gesneden)
- 1 plantje verse basilicum
- olijfolie
- klein scheutje witte wijnazijn
- evt. wat amandelen
- rivierkreeftjes
Bereiding
- Doe de basilicum, olijfolie, witte wijnazijn en amandelen in de blender. Mix tot een saus. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe;
- Bak de wortelpeterselie en wortels kort;
- Voeg de risotto toe en steeds wat bouillon. Laat de groenten en de risotto op laag vuur (met het deksel op de pan) langzaam garen;
- Is de risotto bijna klaar? Voeg dan de basilicummix toe;
- Voeg de rivierkreeftjes toe en verwarm totdat alles goed warm is.
Eet smakelijk!
_____