Risotto met wortelpeterselie, wortel en rivierkreeftjes

_____

diner | 2 personen

_____

Wortelpeterselie ziet er hetzelfde uit als pastinaak, maar smaakt heel anders. In deze risotto combineerde ik wortelpeterselie met wortel. Een lekkere combinatie!

Ingrediƫnten en voorbereiding

  • 150 g risotto
  • 450 ml kippenbouillon (o.b.v. bouillonblokje zonder ui en knoflook)
  • 1 grote wortelpeterselie (op kleine stukjes gesneden)
  • 1 grote of een paar kleine wortels (op kleine stukjes gesneden)
  • 1 plantje verse basilicum
  • olijfolie
  • klein scheutje witte wijnazijn
  • evt. wat amandelen
  • rivierkreeftjes

Bereiding

  1. Doe de basilicum, olijfolie, witte wijnazijn en amandelen in de blender. Mix tot een saus. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe;
  2. Bak de wortelpeterselie en wortels kort;
  3. Voeg de risotto toe en steeds wat bouillon. Laat de groenten en de risotto op laag vuur (met het deksel op de pan) langzaam garen;
  4. Is de risotto bijna klaar? Voeg dan de basilicummix toe;
  5. Voeg de rivierkreeftjes toe en verwarm totdat alles goed warm is.

Eet smakelijk!

_____

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top