_____
diner | 2 à 3 personen
_____

Dit recept is gebaseerd op een recept van Emma Hatcher (boek: de FODMAP vriendelijke keuken).
Ingrediënten en voorbereiding
Voor de bodem:
- 190 g boekweitmeel
- 1 el gedroogde kruiden, nl: basilicum, oregano en rozemarijn
- snufje zout en peper
- 1 ei
- 200 ml (lactosevrije) melk
Voor de pesto:
- 1 plantje basilicum
- 50 g pijnboompitten (of amandelen)
- 50 g versgeraspte pecorino (of parmezaanse kaas)
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1 à 2 el vers citroensap
- 90 ml extra vergine olijfolie
Voor de topping:
- 1 courgette, in dunne plakken geschaafd
- 100 g verse (baby)spinazie
- 1 kipfilet (optioneel)
Andere toppings zijn ook mogelijk, zoals: aubergine en paprika
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een bakplaat klaar met daarop een vel aluminiumfolie en daarop een fel bakpapier;
- Mix in de mixer de bloem, kruiden, peper en zout. Voeg het ei toe. Is het ei opgenomen? Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Is het mengsel klaar? Verdeel het mengsel over de bakplaat. Gebruik een spatel om het te verdelen.
- Bak de bodem 9 minuten in de oven. Klaar? Draai de bodem om (onderkant wordt bovenkant) en bak de bodem nog eens 9 minuten. Klaar? Leg apart.
- Ondertussen maak je de pesto: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Verdeel de pesto over de pizzabodem. Verdeel hierover de spinazie en de courgetteplakjes.
- Bak de pizza in 15 minuten af. Ondertussen bak je de kipfilet in de pan. Als de pizza klaar is, voeg je de kipfiletstukjes toe.
_____
Eet smakelijk!